Grædende Bagger: Undskyld

Ekstra Bladet besøger som de første it-direktøren: Under det eksklusive interview bryder storsvindleren flere gange sammen

Ekstra Bladet på vej ind i Santa Ana City Jail i Californien til det første eksklusive interview med it-svindleren Stein Bagger. (Foto: Jakob Jørgensen)
Ekstra Bladet på vej ind i Santa Ana City Jail i Californien til det første eksklusive interview med it-svindleren Stein Bagger. (Foto: Jakob Jørgensen)

SANTA ANA (Ekstra Bladet): På den anden side af plexiglasruden i besøgslokalet sidder Stein Bagger iført orange fængselsdragt. Han lader os forstå gennem det sorte telefonrør i hans venstre hånd, at han er glad for, at vi er kommet her til Santa Ana City Jail, hvor han har været anbragt siden onsdag eftermiddag.

- Jeg har ikke snakket med andre end min bror før nu. Jeg har ikke kunnet på grund af skammen. Jeg har svigtet alle de mennesker, der stolede på mig, siger han.

I den samtale, der følger over den næste time, oplever vi en helt anden Stein Bagger end den, som medierne i den sidste uge har beskrevet som en iskold, nærmest psykopat-agtig svindler. Han emmer af fortrydelse og skyld.

Når snakken falder på hans kone og datter, bryder han hulkende sammen. Er vi også ofre for hans manipulation? Hans øjne siger nej.

- Men jeg er også lettet. Mit liv har været et helvede de sidste fire år.

Min familie blev truet
- Jeg er blevet truet på mit eget og min families liv, og jeg er blevet truet med skydevåben mellem 25 og 30 gange.

Han vil ikke sige, hvem der har truet ham, men fortæller, at de ville have penge fra ham.

- Det var folk tæt på mig - også fysisk. De ville have rigtig, rigtig mange penge. Og de fik dem, siger Bagger.

Selv om han nu sidder i et fængsel blandt mordere og voldsmænd, føler han sig tryggere end længe.

- Jeg er glad for, at det hele er afsløret, og nu vil jeg samarbejde med politiet, når jeg kommer hjem. Alt skal på bordet. Jeg er bare glad for, at mareridtet er overstået.

Skrev et digt til sin datter
Fredag aften går Stein Bagger i seng på hotellet. Da han vågner lørdag morgen, ved han, at han skal melde sig selv til politiet. Der er dog noget, der skal gøres først.

- Jeg sætter mig ned til computeren i lobbyen og skriver et digt til min datter. Jeg mailer det til min bror og beder ham om at viderebringe det.

Igen undskylder han over for os, men er snart klar igen.

- Hvad står der i digtet?

- Der står i digtet, at jeg elsker hende.

Derfor efterlod jeg Anette i Dubai
Jeg kørte og kørte og kørte i USA
Bagger: Undskyld Jensby
Stein ville købe Remee