Begår selvmord på tv i aften

Britisk tv viser i aften dokumentaren 'Retten til at dø', hvor en familiefar tager livet af sig selv på en 'selvmords-klinik' i Schweiz

Her får Craig Ewert sin 'dødseliksir' og 45 minutter efter er han død. (Foto: SWNS)
Her får Craig Ewert sin 'dødseliksir' og 45 minutter efter er han død. (Foto: SWNS)
Følg Samfund

I sekunderne inden 59-årige Craig Ewert trækker vejret for sidste gang, spørger hans 37-årige kone, om hun må give ham et kys.

Han svarer: 'Selvfølgelig, jeg elsker dig min kære'. Hun kysser ham, og ønsker ham en sikker sidste rejse til de hinsides.

Den pensionerede universitetsprofessor, Craig Ewert, har betalt 30.000 kroner for at 'få lov til' at begå selvmord på en klinik designet til aktiv dødshjælp i Schweiz.

Et filmhold følger hans sidste dage frem til hans død, og i aften klokken ti dansk tid viser den britiske tv-kanal 'Sky Real Lives' dokumentaren.

Craig Ewert lider af en nervesygdom der påvirker bevægeapparatet, så han er afhængig af hjælp fra andre 24 timer i døgnet.

- Jeg er træt af sygdommen, men ikke af at leve. Jeg ville nyde at leve videre, men min sygdom gør det umuligt. At fortsætte mit liv vil være tortur. Hvis jeg pludselig ikke kan tale mere, hvordan skulle jeg så kunne fortælle omverden, at jeg lider? Jeg bor i en tom skal, siger Craig Ewert i følge The Sun.

- Må jeg høre lidt musik?
Til den aktive dødshjælp får han bistand af Arthur Bernard, der har hjulpet mere en 100 mennesker med 'den sidste rejse' på klinikken i Schweiz:

- Hvis du drikker det her, så dør du Hr. Ewert, siger han samtidig med, han rækker et glas med dødelige beroligende midler i til ham.

Inden han med sugerør drikker dødseliksiren, beder Craig Ewert om et glas æblejuice og spørger, om han må høre lidt musik. 45 minutter efter er han erklæret død.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?