Lindas voldsmand var gadebarn

Den 19-årige mand, der er sigtet i grov voldtægtssag fra Holstebro, har hårdt liv bag sig i Bulgarien

Efter at være blevet bortført i tre timer blev Linda smidt ud af bilen på denne vej og søgte hjælp i det nærliggende hus. (Foto: Andreas Szlavik)
Efter at være blevet bortført i tre timer blev Linda smidt ud af bilen på denne vej og søgte hjælp i det nærliggende hus. (Foto: Andreas Szlavik)
Han kan ikke skrive sit eget navn.

Han er vokset op som gadebarn i det sydlige Bulgarien.

Han kender ikke sine forældre og er fedtet ind i en sag om uagtsomt manddrab i sit hjemland.

Bankede parret
Den 19-årige MSK, der nu sigtes for voldtægt af den 21-årige Linda Skov i Holstebro og for at have gennembanket den unge pædagog og hendes kæreste Mikkel, har med en af sine anonyme nordjyske støtters ord ’en forfærdelig baggrund’.

– Han virkede bange for at blive sendt tilbage til Bulgarien. Det var tydeligt, at han ikke har en glorværdig baggrund og muligvis har begået kriminalitet, før han kom til Danmark, bekræfter Frits Damgaard, politiets anklager under weekendens grundlovsforhør af de to sigtede bulgarere.

Drengen fik for et år siden et nyt liv i Danmark. En norsk nødhjælpsarbejder og en bulgarsk kvinde har slået sig ned på Lemvig-kanten og har her taget ham til sig som deres egen søn.

Frygter udvisning
Frits Damgaard vil nu undersøge, om MSK har et strafferegister, der kan få betydning for den aktuelle sag.

Ekstra Bladet erfarer, at MSK har god grund til at frygte en udvisning.

I Bulgarien er han ifølge avisens kilder fedtet ind i en sag om trafikdrab på en yngre mand. I årets løb har han og stedfaderen været i drengens hjemland for at forklare sig.

Et andet vidne i sagen beskylder MSK for at have siddet bag rattet, og under de himmelstrøg kan det kaste langvarige fængselsstraffe af sig.

Den 19-årige har i det hele taget meget at tabe, hvis han bliver dømt for voldtægt og grov vold.

Dygtig og sød dreng
Nære bekendte fra drengens nye hjemby ved Lemvig bekræfter, at MSK for flere år siden blev samlet op af den norske nødhjælpsarbejder, der fattede sympati for ham og benyttede ham som tolk.

Drengen havde hutlet sig igennem i det sydlige Bulgarien og levede af, hvad han fandt i skraldespande. For et år siden tog han med sin nye papfar til Danmark.

Pirat-taxa
Her fik han med støtte fra Udlændingestyrelsen job på forskellige fabrikker. MSK beskrives som en dygtig arbejdskraft og en sød dreng.

For to-tre måneder siden fik han selskab af den 23-årige YRK, som er i familie med MSK’s stedfars samlever.

De begyndte i fritiden at ture rundt som pirat-taxichauffører, og det var under en af turene, at de ifølge MSK’s forklaring for nylig angreb Mikkel Kristiansen og Linda Skov efter en pludselig indskydelse.
1 af 5 Ekstra Bladet 16. december.
2 af 5 Kæresteparret Mikkel Kristiansen og Linda Skov blev banket af to bulgarere, der bortførte hende i taxa, hvor hun blev voldtaget. Den yngste af mændene kom for et år siden til Danmark for at starte et nyt liv efter en traumatisk barndom i Bulgarien. (Foto: Henrik Schütt)
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 Efter at være blevet bortført i tre timer blev Linda smidt ud af bilen på denne vej og søgte hjælp i det nærliggende hus. (Foto: Andreas Szlavik)
0 kommentarer
Vis kommentarer