Bordel-nedskæringer i Amsterdam

De hollandske myndigheder vil rydde op i Amsterdams famøse Red Light District. Antallet af bordeller skal skæres ned til det halve

Pigerne står side om side på kødmarkedet i Amsterdams Red Light District. Men antallet af udstillingsvinduer skal nu reduceres. (Foto: AP)
Pigerne står side om side på kødmarkedet i Amsterdams Red Light District. Men antallet af udstillingsvinduer skal nu reduceres. (Foto: AP)

Nu skal der ryddes op i Amsterdams farverige Red Light District, der er berømt og berygtet for sine mange barer, coffee shops, sexbutikker og bordeller.

Det skal ske i et forsøg på at drive den organiserede kriminalitet væk fra bykernen, som er et yndet turistmål.

BBC oplyser, at byrådet sidste år gav sexindustrien en advarsel om, at man ville lukke en række bordeller, og nu siger viceborgmesteren i den hollandske hovedstad, at byen ikke længere skal være et fristed for kriminelle.

Halvering
Sidste år lød beskeden, at man ville lukke en tredjedel af de bordeller, hvor særdeles letpåklædte kvinder i et butiksvindue viser varerne frem for forbipasserende mænd.

Nu lyder udmeldingen derimod, at man vil fjerne 243 af i alt 482 bordeller, hvilket er godt og vel halvdelen.

Også halvdelen af de i alt 76 coffee shops skal lukke, ligesom der vil blive skåret i sexbutikker, minimarkeder og souvenir-shops for at forskønne bykernen.

Stadig sex og stoffer
- Hvidvask af penge, udnyttelse og menneskehandel er ting, som man ikke ser på overfladen, men de skader mennesker og byen.

- Det vil vi bekæmpe, siger viceborgmester Lodewijk Asscher om det drastiske tiltag i den ellers så liberale by.

- Vi kan stadig have sex og stoffer, men på en måde, der viser, at byen er under kontrol, siger han til bbc.co.uk.

Det sker blot få dage efter, at psilocybinsvampe, de såkaldte magic mushrooms, blev gjort ulovlige at sælge fra de særlige Smart Shops.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere