Anbragte børn sprænger budgettet

Mindst hver tredje kommune har i år oplevet, at udgifterne til at anbringe børn og unge har sprængt budgettet, viser en rundspørge, Ritzau har foretaget

Kommuner landet over bruger langt flere penge i år på at anbringe børn og unge uden for hjemmet, end de havde regnet med. Vi er simpelthen blevet bedre, lyder forklaringen fra kommunerne.

Mindst hver tredje kommune har i år oplevet, at udgifterne til at anbringe børn og unge har sprængt budgettet, viser en rundspørge til en række kommuner, Ritzau har foretaget.

- Jo dygtigere vi bliver til at løse opgaver, desto dyrere bliver det. Det er også tilfældet på dette område. Effektiviteten i de nye storkommuner er steget, og de faglige miljøer forbedret, og det koster altså flere penge, end kommunerne har, siger Kaare G. Graversen, næstformand i socialudvalget i Kommunernes Landsforening.

Hos Dansk Socialrådgiverforening tvivler formand Bettina Post dog på, at kommunerne virkelig er blevet så meget dygtigere til at anbringe børn efter kommunalreformen.