Danske Spil satser på druk

Det statsejede Danske Spil vil omdanne spillebutikker til barer med spiritus og spil. Politikerne er bekymrede

Danske Spil vil omdanne spillebutikker til barer.(Arkivfoto: Anthon Unger)
Danske Spil vil omdanne spillebutikker til barer.(Arkivfoto: Anthon Unger)

Ti shots for 100 kroner og en tipskupon. Sådan lyder det statslige spillemonopols nyeste forretningskoncept i jagten på nye kunder. Klassisk barstemning med smukke piger, musik og spiritus skal kombineres med oddset og spilleautomater. Skriver Berlingske Tidende.

Det sker på landets Pitstop Sportsbarer, som ejes af Dansk Automatspil, der er et datterselskab af statsejede Danske Spil. I dag består Pitstop-kæden af 21 almindelige spillebutikker, hvor man kan få en øl, og yderligere syv sportsbarer. Planen er, at de fleste spillebutikker skal omdannes til sportsbarer med spiritus, musik, serveringspiger og andre festlige indslag.

I Folketinget vil et flertal have grænser for, hvordan staten får tipsmidler. Stat, spiritus og spil bør være adskilte størrelser, lyder det.

Hos spillemonopolet har man til gengæld svært ved at se problemet.

- Virkelighedens verden er sådan, at spilleverdenen er her. Man er i benhård konkurrence, og hele formålet med dansk spillelovgivning er, at man skal prøve at tiltrække folk og få spillet over i Danske Spils kontrollerede rammer, fortæller Thomas

Rørsig, kommunikationschef i Danske Spil.