Annonce:
Annonce:

Her skydes pirater i sænk

Indisk krigsskib blev det første, der kom i decideret søslag med pirater. Nu har den indiske flåde frigivet billeder af øjeblikket, hvor piraternes fartøj sprænges til atomer

Her brænder piraternes skib op, efter en ladning fra det indiske krigsskib ramte plet. (Foto: AP)
Her brænder piraternes skib op, efter en ladning fra det indiske krigsskib ramte plet. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Den indiske flåde har frigivet billeder af det øjeblik, hvor et stort piratskib sprænges i stumper og stykker af krigsskibet 'INS Tabar'.

Episoden i sidste uge fik i et par dage piraterne i Adenbugten til at holde lav profil, men i går blev endnu et skib, et fragtskib fra Yemen, kapret i det piratfyldte farvand.

Tabar skred til handling, da et større piratskib åbnede ild mod krigsskibet efter en kort jagt på havet. Det fik krigsskibet til at fyre tilbage mod piraterne, og en fuldtræffer fik skibet til at bryde i brand.

Pirater sejlede væk i to speedbåde, efter at deres store fartøj var blevet sprængt i luften.

Nedsætter løsesum
Søslaget fandt sted få dage efter pirater havde gjort deres hidtil største fangst med den arabiske tanker 'Sirius Star', der har en last på mere end to millioner tønder olie om bord. Det svarer til mere end en fjerdedel af alt, hvad Saudi-Arabien til dagligt eksporterer, og olien har en værdi af ca. 100 millioner dollar - over en halv milliard kroner. .

Piraterne var oprindeligt blevet citeret for at ville have 25 mio. dollar for at frigive Sirius Star. Men islamisternes talsmand, Abdirahim Isse Adow, som har mænd i det område i Haradheere, hvor skibet tilbageholdes ud for kysten, siger, at prisen er blevet reduceret.

- Mellemmænd har meddelt en løsesum for det saudiske skib, der lyder på 15 millioner dollar. Det er det, der er på tale nu, siger Adow til det britiske nyhedsbureau Reuters.

Piraterne har muligvis fået kolde fødder, efter islamistiske fraktioner har truet med at storme skibet. Ifølge Bild Zeitung har truslerne fået piraterne til at bringe skibet længere til havs, så det ikke er umiddelbart kan nås fra land.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: