DA raser over for få pædagoger

Hillerød Kommune vil sende børnene hjem, hvis der er for mange syge pædagoger. Uanstændigt og uacceptabelt, siger Dansk Arbejdsgiverforening

Arbejdsgivernes forening  mener, at virksomheder og forældre tvinges til at løse kommunens opgaver med børnepasning. (Foto: colourbox)
Arbejdsgivernes forening mener, at virksomheder og forældre tvinges til at løse kommunens opgaver med børnepasning. (Foto: colourbox)

Forældre i Hillerød må selv stå for pasningen af deres børn, hvis der er for mange syge pædagoger i børnehaven.

Den løsning har politikerne i den nordvestsjællandske kommune godkendt som et led i en spareplan. Og det vækker vrede hos Dansk Arbejdsgiverforening.

- Det er kommunernes ansvar at levere børnepasning til kommunens indbyggere. I Hillerød har kommunen besluttet at løbe fra sit ansvar ved at føre en uanstændig og uacceptabel politik, hvor man tvinger virksomheder og forældre til at løse de opgaver, som kommunen allerede har taget betaling for. Det er dybt utilfredsstillende og vil have skadelige konsekvenser for virksomhederne, siger chefkonsulent Erik Simonsen og ærgrer sig over, at kommunerne har svært ved at nedbringe sit 'ekstremt høje sygefravær'.