Thailands hærchef: Nu er det nok!

Thailands regering skal opløse parlamentet og udskrive nyvalg, siger hærchef, der også kræver protester stoppet og besat lufthavn rømmet.

Thailands magtfulde hærchef, general Anupong Paochinda, kræver hurtigt nyvalg og stop for demonstrationer. (Foto: AP)
Thailands magtfulde hærchef, general Anupong Paochinda, kræver hurtigt nyvalg og stop for demonstrationer. (Foto: AP)

Thailands regeringschef, Somchai Wongsawat, skal opløse parlamentet og udskrive nyvalg for at løse den tilspidsede politiske krise i det sydøstasiatiske land.

Opfordringen blev onsdag fremsat af den magtfulde hærchef, general Anupong Paochinda, der også kræver regeringsfjendtlige protester stoppet og beder demonstranterne fra Folkets Demokratibevægelse, PAD, rømme Bangkoks internationale lufthavn, som de holder besat på andet døgn.

- Vi vil sende ham et brev for at informere ham om, at han skal opløse parlamentet og udskrive nyvalg, sagde generalen om Somchai på en pressekonference i den thailandske hovedstad efter et krisemøde med ledere fra militæret og erhvervslivet.

Indkaldelsen til pressemødet havde udløst spekulationer om, at hæren vil begå et kup for at løse krisen. Det er kun to år siden, at hæren væltede den daværende regeringschef, Thaksin Shinawatra, ved et ublodigt kup, men hærchefen afviste onsdag, at militæret igen vil overtage magten.

Premierminister Somchai Wongsawat, der er den korruptionsanklagede Thaksins svoger, ventes senere onsdag at vende tilbage fra et Apec-topmøde i Latinamerika.