Tips til kvinder i en mandeverden

Kvinder, der arbejder i en mandsdomineret branche, kæmper ofte for at få respekt. Men det er faktisk ret enkelt at få integreret sig.

Du skal ikke sige undskyld for ofte, hvis du er kvinde i en mandsdomineret verden. (Foto:Colourbox.com)
Du skal ikke sige undskyld for ofte, hvis du er kvinde i en mandsdomineret verden. (Foto:Colourbox.com)

It, videnskab og byggeri er nogle af de sektorer, der sædvanligvis er mandsdominerede. Derfor kræver det sin kvinde at føle sig som "en del af flokken."

Den amerikanske avis The Wall Street Journal er her kommet med nogle bud på, hvordan kvinder kan integrere sig på arbejdspladser, der typisk er domineret af mænd.

Vær sikker på, at kvinder bliver værdsat

Tjek efter, om firmaet forfremmer kvinder, og om de er repræsenteret i bestyrelsen.

"Før du går ind i et mandsdomineret firma, skal du være sikker på, at firmaet værdsætter kvinder. Se, om der er kvinder i ledende stillinger i virksomheden," siger Betty Spence fra NAFE, der er en forretningsorganisation for kvinder i New York.

Identificér alfa og beta-hanner

Opdel dine kolleger i disse to typer og afmål dit sprog efter, hvilken type du taler med. Alfahanner vil ofte være meget målrettede og resultatorienterede så brug et præcist og mål-orienteret sprog, når du taler med dem.

Betahanner er mere samarbejdsorienterede, så du kan faktisk skræddersy din opførsel efter mandetyperne.

Find en kvindelig mentor

En kvindelig ansat kan give dig gode råd om, hvordan du skal navigere igennem penible situationer på arbejdspladsen, siger Raylie Dunkel, der er coach og udviklingschef i Women's Leadership Exchange.

Hvis du ikke kan finde en kvindelig mentor på din arbejdsplads, kan du melde dig ind i et professionelt netværk og finde kontakter dér.

Tal selvsikkert

Eliminér ord som "undskyld" fra dit ordforråd. Kvinder har en tendens til at undskylde for ting, de ikke er ansvarlige for, hvilket er et tegn på svaghed.

"Lad være med at begynde en sætning med 'jeg tror...,' siger Raylie Dunkel. Det undergraver din pointe. Lær af dine mandlige kolleger og vær direkte og selvsikker.

Socialisér med mændene

Måske føles det som om, du splitter broderskabet, men gør dit bedste for at være sammen med de andre kolleger både i og uden for arbejdstiden.

"Uanset om det er en frokost eller en fyraftensdrink, bliver der udvekslet informationer, som kan være nyttige at høre," siger Betty Spence.

Vær ikke en stereotyp kvinde

Selv om du ikke skal være bange for at vise en kvindelig, følelsesmæssig side, skal du ikke virke overdrevet tjenestevillig.

"Lad være med at rydde op efter dine kolleger eller tage kaffe med til møderne. Så risikerer du at havne i en rolle, hvor du bliver udnyttet som tjener," siger Betty Spence til The Wall Street Journal.

0 kommentarer
Vis kommentarer