Annonce:
Annonce:

Død mand dukkede op 35 år efter

Germán Cofrés familie fik udleveret en lille kiste med hans jordiske rester og begravede dem som et af den chilenske diktator Pinochets ofre - nu er han dukket op i live

Germán Cofrés gravsten blandt øvrige munomenter over ofre for general Augusto Pinochets regime. Nu har Cofré meldt sig igen - lyslevende. (Foto: Zuma Press)
Germán Cofrés gravsten blandt øvrige munomenter over ofre for general Augusto Pinochets regime. Nu har Cofré meldt sig igen - lyslevende. (Foto: Zuma Press)
Annonce:
Følg Samfund

-Teknisk set er han død, siger undersøgelsesdommer Carlos Gajardo.

- Jeg aner det ikke, siger den 63-årige chilener Germán Cofré selv om, hvordan han blev erklæret død for 35 år siden som offer for militærdiktatoren Auguste Pinochets jagt på venstreorienterede og kommunister.

- Jeg kender ham ikke. Hvorfor skal vi blandes ind i det? Og forsones med en far, som forsvandt for 35 år siden? Er det vores ansvar, spørger Marcelo Cofré, søn af Germán.

En 50 cm lang kasse
Der er vild forvirring i Chile, efter at den mand, hvis gravsten står blandt monumenterne for Pinochet-regimets ofre, nu er dukket spillevende op igen.

Marcelo Cofré fortæller ifølge avisen El Mercurio, at hans onkel en dag ringede og fortalte, at hans far var i live og befandt sig i onkelens hjem. Den oplysning gav Marcelo videre til myndighederne.

Annonce:

- Det var ikke regeringen, som opdagede det. Jeg gik personligt til Indenrigsministeriet for at spørge, hvorfor jeg havde fået en 50 cm lang kasse udleveret, siger Marcelo med henvisning til æsken med 'faderens' rester.

Familien har fået pension
Cofrés kone, Marcelos mor, døde i fjor. Marcelo, som i dag er 39 år, og hans søskende husker intet om deres far.

Den hidtidige historie har lydt på, at Cofré, tidligere kommunistleder, blev taget til fange af militæret, da han var på vej ud for at søge arbejde. Ingen så noget til ham, og siden blev han erklæret død. Familien fik udleveret, hvad de fik at vide var hans jordiske rester.

Det kildne i sagen er, at Germán Cofrés familie i årevis har modtaget statslig pension som efterladte efter et offer for diktaturet.

Krav om opklaring i retten
Det er fortsat uklart, hvorfor Germán Cofré, som tilsyneladende har boet i Argentina siden sin forsvinden, og som har en kone dér, er kommet tilbage til Chile.

Men hans børn og øvrige familie kræver en retssag, som opklarer hele affæren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: