Annonce:
Annonce:

Danskerne er sorgløse

Danskerne kan ikke umiddelbart se konsekvenserne af finanskrisen, men Nykredit advarer mod at se alt for sorgløst på krisen

Annonce:
Følg Samfund

Finanskrisen fylder godt i mediebilledet og bekymrer økonomerne, men danskerne ser tilsyneladende mere sorgløst på den globale krise, der er beskrevet som den værste i mere end 100 år. Måske for sorgløst, advarer Nykredit.

Således mener 47 procent af danskerne, at der er et stort misforhold mellem det, de hører i medierne og deres egen økonomiske situation, og kun få udskyder øjensynligt investeringsbeslutninger på grund af den megen krisesnak.

Men faktisk udgør krisen en udfordring for dansk økonomi, som ikke kan ignoreres, understreger underdirektør John Madsen, Nykredit. Den globale vækst presses som følge af krisen til skade for eksporten, udlånsrenten går op og fordyrer lånefinansieret forbrug. Samtidig tynger faldende boligpriser og aktiekurser.

- Disse forhold vil manifesteres i forbrugernes privatøkonomi, og blandt andet derfor bør danskerne måske ikke være helt så sorgløse omkring konsekvenserne af kreditkrisen, som de synes at være. De seneste års kraftige fald i arbejdsløsheden har hensat danskerne i en tilstand af arbejdsmarkedseufori og "immuniseret" mod udefrakommende chok, siger John Madsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: