Annonce:
Annonce:

Politifolk er bundet til tv-skærm

Betjente må overvåge fulde folk i detention i stedet for at køre på gaden og fange forbrydere

Annonce:
Følg Samfund

Som følge af politireformen lukker politistationer selv i større byer ned hver dag kl. 16. Tilbage er vagtsatte betjente på patrulje, som dirigeres rundt fra kredsens centrale politigård i en anden by. Men i stedet for at køre rundt og fange farlige forbrydere er politifolkene ofte tvunget til at sidde og se på en tv-skærm.

Når et makkerpar i uniform foretager vagtens første anholdelse og sætter vedkommende person i detentionen, er de to politifolk tvunget til at blive inden døre på deres ellers mennesketomme station for på monitor at overvåge arrestanten i sin celle. Resten af aftenen er de således låst og kan ikke rykke ud til andre presserende opgaver.

Patruljevogne skal ved akut behov derfor tilkaldes fra andre dele af politikredsen, hvilket tager kostbar tid. Det gælder ikke mindst i den vidtstrakte Midt- og Vestjyllands politikreds.

De store politistationer i Herning, Silkeborg og Viborg, er ganske vist døgnåbne, men kun med én politimand, som derfor ikke også kan magte overvågning af detentionen.

– Når jeres folk overvåger detentionen, kan de ikke tage ud og anholde nogle flere?

– Det er fuldstændig rigtigt, det kan de ikke. Det betyder i praksis, at vi altid vurderer, hvor de skal være henne. Nogle gange bundter vi de anholdte og flytter dem til én by for at spare på ressourcerne. Da de anholdte ofte er voldelige, skal der altid være to politifolk til stede, siger siger politidirektør Jens Kaasgaard, Midt- og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: