Annonce:
Annonce:

Tre års fængsel for protester

Den kinesiske journalist, Chen Daojun, blev fredag idømt tre års fængsel, efter han kritiserede opførelsen af et ethyl- og olieraffinaderi og Kinas undertrykkelse i Tibet

Annonce:
Følg Samfund

Efter et 30 minutter langt - eller rettere kort - retsmøde blev journalisten, Chen Daojun, fredag idømt tre års fængsel ved Chengdu Intermediate Court i Sichuan provinsen.

Journalisten blev dømt for at undergrave staten, efter han i maj deltog i en demonstration mod opførelsen af et ethyl- og olieraffinaderi samt skrev tre kritiske artikler om Kinas undertrykkelse af Tibet.

Officielt blev Chen Daojun kun dømt for indholdet i de tre artikler, men journalistens advokat er overbevist om, at han blev dømt for sin rolle i demonstrationen, som end ikke blev nævnt i løbet af de 30 minutter.

- Efter min mening kritiserede han kun partiet. Han har aldrig nævnt noget om at undergrave det, siger advokaten Zhu Jiufu ifølge nyhedsbureauet AP.

Journalisten var oprindeligt sigtet for 'opfordring til løsrivelse', men i sidste øjeblik ændrede anklagemyndigheden tiltalten til 'undergravning af staten'.

Chen Daojun blev anholdt fem dage efter, han sammen med 200 andre demonstranter deltog i en protestmarch mod raffinaderiet den 4. maj.

Demonstranterne frygter, at ethyl- og olieraffinaderiet vil forurene området omkring Pengzhou nær Chengdu.

The Sichuan Environmental Protection bureau har forsvaret projektet og understreget, at det lever op til alle regeringens miljøkrav.

Chen Daojun har arbejdet i otte år på en intern avis i kommunistpartiet, men i de seneste fem år har han skrevet for kinesiske aviser i udlandet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: