Fødte i 11.000 meters højde

En kvinde fødte i går ombord på et Finnair fly på vej fra Bangkok til Helsingfors

Den svenske kvinde fødte i 11.000 meters højde ombord på et Finnair fly af typen MD11 Widebody Aircraft. (Foto: www.finnair.com)
Den svenske kvinde fødte i 11.000 meters højde ombord på et Finnair fly af typen MD11 Widebody Aircraft. (Foto: www.finnair.com)

En lille svensk pige kom torsdag til verden 11.000 meter over Kazakhstan.

Pigens forældre var på vej fra Bangkok til Helsingfors i et fly af typen MD11 Widebody Aircraft med 227 passagerer ombord, da fødslen pludselig gik i gang.

- Jeg ved ikke helt, hvor hun fødte, men det var bag i flyet. Jeg er ikke sikker på, om det var i køkkenområdet, på toilettet eller i opbevaringsområdet. Men personalet gjorde i hvert fald alt for at give hende privatliv, siger kommunikationsmedarbejder i Finnair, Manti Vaatainen, til Nettavisen.

Fødslen gik godt, men det var alligevel en dramatisk oplevelse for alle involverede.

- At føde i et fly er altid dramatisk. Det er ikke et sygehus, og det er trangt. Mor og barn var heldige, og barnet har det godt, fortæller Manti Vaatainen, der ikke ved, hvorfor fødslen pludselig gik i gang.

Selv om fødslen foregik i 11.000 meters højde, var der flere læger til stede end under en almindelig fødsel på et sygehus.

To læger og to sygeplejersker, der var med i flyet som passagerer, hjalp til i flyet, mens en læge fra MedLink assisterede over en satellitt-telefon.

Finnair oplyser, at der altid er en læge fra MedLink på døgnvagt på alle Finnairs langdistanceflyvninger.

Ved ankomsten til Helsingfors Vantaa lufthavn blev mor og barn bragt til hospitalet.

Finnairs salgsdirektør Kenneth Gillberg oplyser ifølge Nettavisen, at familien vil få returbilletter til Bangkok som en lille opmærksomhed fra Finnair.