Annonce:
Annonce:

Birthe Rønn skal forklare Dianas sag

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech kommer til at svare på spørgsmål fra Enhedslisten om 24-årige Diana Hansen, der ikke må være dansk.

Annonce:
Følg Samfund

- Den her sag virker helt absurd. Selvfølgelig burde man kunne blive dansk statsborger, når man både er født og opvokset her.

Sådan siger Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, om sagen om 24-årige Diana Ravnsborg Hansen, der er født og opvokset i Danmark, men alligevel ikke kan blive dansk. Dianas mor var nemlig makedonsk, og inden Diana blev 18 var der ingen, der gjorde hende opmærksom på, at hun selv skulle sørge for at blive dansk statsborger.

Mange Diana'er derude
Efter at have læst Ekstra Bladets artikler om Diana vil Johanne Schmidt-Nielsen nu stille integrationsminister Birthe Rønn Hornbech spørgsmål om sagen. Dels skal Birthe Rønn Hornbech svare på, om integrationsministeriets behandling af Dianas sag lever op til reglerne. Dels om ministeren synes, det er rimeligt, at Diana Hansen ikke kan blive dansk statsborger.

Annonce:

- Der er desværre nok mange Diana'er derude, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Og det bakker bloggeren Sneglen op. I en kommentar på nationenblog fortæller Sneglen, at der på landets døgninstitutioner er flere eksempler, der ligner Dianas. Blandt andet har Sneglen selv arbejdet med en 18-årig pige med store boglige problemer, der aldrig kan bestå prøven.

- Og hun er bare én af dem jeg mødte dengang jeg arbejdede på ungeinstitutioner. Der er mange sager der ligner, skriver Sneglen.

Kan ende i ingenmandsland
I en mail til Ekstra Bladet gør de konservatives indfødsretsordfører Tom Behnke gældende, at Diana Hansen ifølge reglerne skal op til en prøve for at dokumentere sine danskkundskaber. På Dianas afgangsbevis fra skolen fik hun nemlig kun karakteren 5 - og det er ikke nok til at dokumentere, at man kan dansk.

Annonce:

Diana taler nu som sådan glimrende dansk - og hun har slet ikke lært makedonsk af sin mor. Ekstra Bladet har alligevel spurgt den makedonske ambassade, om Diana kan blive makedonsk statsborger, hvis hun nu ikke kan bestå danskprøven.

- Et af kravene for at blive makedonsk statsborger, hvis ansøgeren er 18 år eller derover, er at man skal kunne tale og læse makedonsk i en grad, så man let kan kommunikere i samfundet, lyder svaret fra ambassaden.

Diana Hansen kan altså tilsyneladende ende med at blive i sit ingenmandsland, uden statsborgerskab, hvis hun ikke er i stand til at gennemføre prøven bedre end hun gjorde ved afslutningsprøven i 9. klasse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: