Danmark i dialog med ekstremister

Regeringen advarer mod en dialog med ekstreme muslimer, samtidig med at den sender folk til Mellemøsten for at for at tale med de selvsamme grupper

Regeringen taler med to tunger i spørgsmålet om en dialog med ekstremistiske muslimer: Mens den herhjemme afviser en sådan dialog, fordi det ikke giver nogen mening, så taler Danmark med de selvsamme ekstremister i Mellemøsten.

Det fortæller medstifteren af Demokratiske Muslimer og formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsfornening, Fathi el-Abed, der siden den første Muhammed-krise i 2006 har været på talrige "brandslukningsrejser" i Mellemøsten for Udenrigsministeriet. Som et led i ministeriets såkaldte public diplomacy-program har Fathi el-Abed blandt andet været i dialog med Hamas og grupperne, som stod bag afbrændingen af det danske generalkonsulat i den libanesiske hovedstad, Libanon.

Fathi el-Abed advarer derfor mod at stoppe dialogen herhjemme med ekstremistiske grupper.

- Man skaber fred ved at tale med sine fjender. Ikke sine venner. Derfor undrer det mig, at regeringen lige pludselig melder ud: Ingen dialog. Det er altså modstanderen, man prøver at komme i dialog med. Og det gælder også i allerhøjeste grad herhjemme, siger Fathi el-Abed.