På bordel på sygesikringens regning

Der stod massage eller akupunktur på regningen, og sygesikringen betalte gladeligt sine to tredjedele - men det hele handlede om massage med 'happy ending'

... og bagefter er det så direkte hen til sygesikringen med regningen. (Modelfoto: Jyllands-Posten)
... og bagefter er det så direkte hen til sygesikringen med regningen. (Modelfoto: Jyllands-Posten)

Massagebehandlinger med et lykkeligt slutresultat - en rigtig 'happy ending'.

Det har 80 tilfredse australiere modtaget med to tredjedeles tilskud fra sygesikringen.

Fair nok.

Hvis ikke liiige det var, fordi massagen var af den slags, som lillemor derhjemme næppe ville sende manden til, og som sygesikringen heller ikke er beregnet for. Med andre ord: de 40 australske dollar, som sygesikringen har refunderet pr. regning, er gået direkte i fire Sydney-bordellers kasser. Det oplyser avisen The Australian.

'Ung, attraktiv massøse med tilskud'
Under dække har myndighederne optrævlet svindelsagen, hvor besøg på fire kinesiske bordeller blev til 'massage' og akupunktur' på regninger, som sygesikringen hjalp med at betale med 40 af de 60 dollar. Pr. bordelbesøg betalte kunden derfor kun omkring 77 kroner af de 230 kroner, det kostede.

Sygesikringen kom på sporet af svindelen via annoncer i Australiens kinesiske miljø, hvor man tilbød 'ung, attraktiv massøse med tilskud fra sygesikringen'. Andre tilfælde blev opdaget, fordi samtlige regninger til refusion kom fra mænd på 36-72 år, som alle kom med akupunktur-regninger over en række dage på rad.

Privat forsikring betaler mest
De videre undersøgelser har afsløret masser af anden svindel med andre former for sygesikring. Og udgiften, som den offentlige sygesikring har haft på fiduserne, er ifølge avisen vand imod, hvad private forsikringer har betalt i refusion. I alt skønnes svindel af lægge beslag på omkring to procent af helbredsforsikringerne i Australien pr. år.