Kommune betaler hestesvindler

Århus Kommune har støttet Connie Mikkelsen og Hesteplejehjemmet, der nu er afsløret som fupforetagende, med en kvart million om året

Århus Kommune har igennem flere år støttet Connie Mikkelsen og Hesteplejehjemmet med omkring en kvart million kroner om året. (Foto: Ernst van Norde)
Århus Kommune har igennem flere år støttet Connie Mikkelsen og Hesteplejehjemmet med omkring en kvart million kroner om året. (Foto: Ernst van Norde)

Husleje, vand og varme for 238.000 kroner. Det har Århus Kommune med glæde betalt til Connie Mikkelsen, der igennem en årrække har drevet et 'hesteplejehjem', som har modtaget hundredevis af heste fra godtroende ejere, der ville sende dem på pension.

Ekstra Bladet kunne i dag afsløre, at flere heste er videresolgt fra plejehjemmet trods løfter om det modsatte. Endnu flere heste er forsvundet sporløst, eller ejerne har fået besked på, at de er aflivede, men har ikke kunnet få kvitteringer eller andre beviser på hestenes død.

Beskrives som ildsjæl
Trods den livlige hestehandel på Hesteplejehjemmet, har Århus Kommune doneret de mange penge år efter år til Connie Mikkelsen, der har fået hjælp til hestepasningen af socialt belastede unge, som kommunen sendte ud til stedet.

I interne dokumenter, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, betegnes Connie Mikkelsen som en ildsjæl, og kommunen har derfor ikke tøvet med at fortsætte støtten, der nærmer sig en kvart million om året.

Betaler stadig lokaler
Som svar på et brev om kommunens støtte til Hesteplejehjemmet, skriver afdelingsleder i Socialcenter Syd under Århus Kommune, Poul Verner Laursen, d. 7. november:

- Det friviIIige sociale projekt Hesteplejehjemmet/Dyreværnsforeningen Hestens Venner v. Connie Mikkelsen er lukket, og for videre oplysninger herom henvises for begge de perioder du spørger om til Connie Mikkelsen.

Poul Verner Laursen forklarer dog i samme brev, at der stadig stilles gratis lokaler og staldplads til rådighed for Hesteplejehjemmet.