Nu bliver bussen gratis på Mors

Endnu en ø-kommune går over til gratis busdrift, når Mors følger i Læsøs hjulspor. Formanden for trafikselskabet tror dog ikke, det er en brugbar idé i byerne.

Efter sommerferien bliver det gratis af køre med bus på Mors, som dermed bliver den anden nordjyske ø-kommune, der dropper betalingen for busserne. Det er i forvejen også gratis på Læsø.

- 85 pct. af kunderne er skoleelever, så kommunen er i forvejen den største kunde, siger Egon Pleidrup (S), borgmester i Morsø Kommune til Nordjyske Stiftstidende.

Kommunen mister billetindtægter på omkring halvanden million kroner om året. Men de penge spares ved at nedlægge ruter og afgange især i weekender og om aftenen.

Den aalborgensiske rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), har som formand for Nordjyllands Trafikselskab været med til at godkende ordningen. Men han tror ikke, at gratis busdrift har en chance i de store byer.

- Gratis busser er ikke svaret på fremtiden for den kollektive trafik, siger han. Han vil hellere satse på flere og hurtige busser, mener han.