Annonce:
Annonce:

Nu bliver bussen gratis på Mors

Endnu en ø-kommune går over til gratis busdrift, når Mors følger i Læsøs hjulspor. Formanden for trafikselskabet tror dog ikke, det er en brugbar idé i byerne.

Annonce:
Følg Samfund

Efter sommerferien bliver det gratis af køre med bus på Mors, som dermed bliver den anden nordjyske ø-kommune, der dropper betalingen for busserne. Det er i forvejen også gratis på Læsø.

- 85 pct. af kunderne er skoleelever, så kommunen er i forvejen den største kunde, siger Egon Pleidrup (S), borgmester i Morsø Kommune til Nordjyske Stiftstidende.

Kommunen mister billetindtægter på omkring halvanden million kroner om året. Men de penge spares ved at nedlægge ruter og afgange især i weekender og om aftenen.

Den aalborgensiske rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), har som formand for Nordjyllands Trafikselskab været med til at godkende ordningen. Men han tror ikke, at gratis busdrift har en chance i de store byer.

- Gratis busser er ikke svaret på fremtiden for den kollektive trafik, siger han. Han vil hellere satse på flere og hurtige busser, mener han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: