Skovbrande i Californien fortsætter

Voldsomme skovbrande omkring Los Angeles fortsætter. Titusinder er evakueret, og mange hundrede huse er brændt ned

Los Angeles var natten til i dag omringet af flammer fra mindst tre store skovbrande. Titusinder af beboere er evakueret, og flere hundrede huse er brændt ned til grunden.

Brandene begyndte torsdag nordvest for Los Angeles, USA's næststørste by, men tog lørdag til i styrke og spredte sig på grund af kraftige Santa Ana-vinde med vindstød på op til 120 kilometer i timen.

I flere områder i byens forstæder er næsten alt brændt ned. Cirka 500 hundrede mobilhjem er allerede blevet flammernes bytte i San Fernandodalen, hvor adskillige motorveje er lukket på grund af røgskyer.

Endnu er der ingen oplysninger om omkomne, men byens politimester frygter, at der kan findes omkomne, når det bliver muligt at gennemsøge de hærgede områder.

Endnu har myndighederne ikke overblik over, hvor store områder, der er brændt ned. Over 20.000 hektarer var flammernes bytte sent i går.

Nordvest for Los Angeles i velhaverområdet Montecito er flere end hundrede luksusboliger og mindre hjem brændt ned. Også her fortsatte brandene i dag.