Annonce:
Annonce:

Udlændingeservice vildleder

Ifølge Udlændingeservice kan danskere søge familiesammenføring fra EU-lande. Men det stik modsatte fremgår af styrelsens hjemmeside

Annonce:
Følg Samfund

Der er fortsat rod i vejledningen hos Udlændingeservice. Fredag fastslog styrelsen, at danskere med bopæl i udlandet ikke behøver at flytte tilbage til Danmark, før de søger om at få deres ægtefælle med til landet efter EU-retten. Men beskeden på Udlændingeservices hjemmeside er den stik modsatte.

Godt nok skriver styrelsen i vejledningen om EU-retten, at ansøgningen kan afleveres hos Udlændingeservice eller en dansk ambassade eller generalkonsulat i udlandet. Men udlændingeservice fastslår samtidig, at 'ansøgning skal indgives samtidig med den danske statsborgers tilbagevenden til Danmark eller i umiddelbar forlængelse heraf'.

De skiftende informationer fra Udlændingeservice vækker harme hos den danske statsborger Thor Loldrup, der de sidste syv år har boet på Island med sin kone fra Namibia.

- På grund af fejlinformation er jeg blevet frarøvet min ret til at bo i mit eget hjemland. Det irriterer mig, at fejlinformation skal have så stor indflydelse på mit og andre folks liv, siger Thor Loldrup.

For fire år siden fik han at vide, at han skulle etablere sig i Danmark med bolig og fast arbejde, før han kunne søge om familiesammenføring med sin kone.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: