Opel beder om statshjælp

GM's tyske datterselskab Opel har brug for hjælp og beder stat og delstater om penge. Angiveligt er behovet en milliard euro

Den kriseramte tyske bilproducent Opel sendte i dag et nødråb til forbundsregeringen og de fire tyske delstater, hvor Opel har bilfabrikker. De er alle blevet bedt om at stille med statsgarantier for at redde den 146 år gamle traditionsrige virksomhed.

Det oplyser Opels koncernchef, Hans Demant, til erhvervsavisen Handelsblatts netavis. En Opel-talsmand bekræfter oplysningerne over for nyhedsbureauet AP.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at Opels kapitalbehov i 2009 er på omkring en milliard euro, knapt 7,5 milliarder kroner.

Det er en tilspidset krise hos det amerikanske moderselskab General Motors, som truer med at rive Opel med ned. 18.300 af Opels 27.000 ansatte arbejder på fabrikken i Rüsselsheim i delstaten Hessen, hvor den borgerlige ministerpræsident, Roland Koch, ifølge Handelsblatt er klar til at stille med 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner) for at redde Opel.