Annonce:
Annonce:

Danske aktier endte i beskedent plus

De danske aktier mistede pusten sidst på fredagen og endte ugen i et lille plus. Nedturen for Danske Bank ser dog ud til at fortsætte

Annonce:
Følg Samfund

De danske aktier var i hopla fra morgenstunden, men lige inden lukketid døde den positive stemning, og C20-indekset på fondsbørsen lukkede ugen med en meget lille stigning på 0,50 procent.

Dagen var præget af forventninger om, at Nationalbanken ville sænke renten, men det skete ikke. Omvendt begyndte det hele med godt humør efter de amerikanske aktiers kurshop torsdag. En time før den danske lukketid var overraskede den amerikanske forbrugertillid med en lille forbedring.

Dagens store taber blev Danske Bank, som faldt med 6,42 procent, og analytikere fra Handelsbanken vurderer, at en kapitalforhøjelse i Danske Bank er rykket tættere på.

- Danske Bank og de nordiske banker er tyndt kapitaliseret modsat de europæiske banker - specielt efter deres nylige kapitalindsprøjtninger. Efterhånden som konkurrenterne øger deres kapitalgrundlag kan Danske Bank være på vej i samme retning, konstaterer Handelsbanken i en kommentar.

Fredagens store højdespringere blev Carlsberg med et plus på 4,87 procent, mens William Demant steg med 4,70 procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: