’Vi slås for et racerent Danmark’

Hadefulde hooligans: - Danske kvinder, der går med perkere, er kneppedyr og landsforrædere

White Pride-lederen R.F. i hvid trøje - her sammen med en af sine bodyguards med tatoveringen 176, der i WP-terminologien betyder AGF. (1., 7. og 6. bogstav i alfabetet). (Foto: Ernst van Norde)
White Pride-lederen R.F. i hvid trøje - her sammen med en af sine bodyguards med tatoveringen 176, der i WP-terminologien betyder AGF. (1., 7. og 6. bogstav i alfabetet). (Foto: Ernst van Norde)
Følg Samfund

– Vi er ikke kun fodboldbøller. Vi er også politiske. Højreorienterede. Racister.

Ekstra Bladet er på besøg i hovedkvarteret for den stærkt racistiske og højreekstremistiske hooligan-gruppe White Pride. Vi er blevet budt indenfor i selve hovedkvarteret, en ramponeret udlejningsejendom i udkanten af Århus, hvor en af gruppens tre ledere tager imod.

28-årige R.F. har – på betingelse af anonymitet, da han ellers frygter at miste sit job – indvilget i at forklare, hvad den berygtede fanklub brænder for. Fyren er uddannet håndværker, er veltalende og politisk velorienteret – især hvad angår ekstreme højrefløjs-organisationer:

– Vi er ikke som de andre fodbold-fangrupper. De ser kun fodbold og slås. Vi har også stærke politiske og ideologiske holdninger. Vi vil have et racerent Danmark. Og deler man ikke de holdninger, har man intet at gøre i WP. Så er det ud!

WP-hovedkvarteret er en rodet og småbeskidt stue fyldt med øldåser, cigaretskodder og merchandise. Propagandamateriale, T-shirts, cd’er og elefanthuer prydet med gruppens frygtindgydende initialer og Hitler-hyldende logo-budskaber.

Kun ordentlige racister
– Vi rekrutterer kun ordentlige racister i fodboldmiljøet. De kommer sådan set helt af sig selv, fordi de kan lide det, vi står for.

– Vi signalerer klart og tydeligt, at vi er racister, og at vi vil have de sorte sendt hjem til deres egne lande. De er underlegne i forhold til os hvide og hører ikke til hos os. De har høns i huset og skider i et hul. De er bagud i tid og civilisation.

– Men de sorte hos os tror alligevel, de ejer det hele. Jeg vil ikke engang snakke med dem. Og jeg ville aldrig nogen sinde tage på ferie i et muslimsk land.

Kvinder er kneppedyr
Den unge fodboldracist har talt sig varm. Han raser over homoseksualitet, som totalt skal forbydes, og unge danske kvinder, der er kærester med ’perkere’:

– En hvid kvinde, der er sammen med en neger eller en araber, er en raceforræder. En landsforræder. Et kneppedyr. En feltmadras. De piger skal kronrages.

– Hun er værre end perkeren. Hun tilfører urent blod til den hvide race.

Under interviewet er WP-føreren omgivet af tre veltrimmede bodyguards, der nøje følger med og jævnligt med grin og udbrud giver udtryk for deres udelte opbakning til lederens formuleringer.

Politisk bekender WP sig til Dansk Folkeparti:

– Der er jo ikke andre at stemme på. Jonni Hansens naziparti er lidt latterligt. De skræmmer folk væk med deres hagekors. Det er taktisk dumt.

Perkerne tør ikke
White Pride er ikke en demokratisk forening, bedyrer den 28-årige gruppefører:

– Det er mig og to andre, der bestemmer det hele. Demokrati dur ikke. Folk skal adlyde ordrer og acceptere en streng militaristisk og disciplineret adfærd.

– Når jeg siger ’angrib den gruppe’ – så angriber vi! Det er forbudt at stikke af. Sker det, skal vedkommende stille op til tæsk. Ellers er det ud af klappen.

– I de slagsmål, vi på forhånd aftaler med andre fan-grupper, skal man overholde kampreglerne. Ingen knive og slagvåben og ingen spark i hovedet.

RF betoner, at disse regler kun gælder mellem fan-grupper. Og ikke i andre voldelige opgør f.eks. med indvandrere og venstreorienterede.

– Det er mærkeligt, at indvandrerbanderne ikke angriber os. Men jeg tror ikke, de tør.

Læs hele serien om White Pride i Ekstra Bladet Søndag, Mandag og Tirsdag.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.