Amerikanske aktier i uventet stort kurshop

Kurserne på de amerikanske aktier steg torsdag med over seks procent på trods af en række dårlige nøgletal for amerikansk økonomi

Efter en voldsom slutspurt steg kurserne på de amerikanske aktier i dag overraskende med over seks procent. Da Wall Street lukkede var Dow Jones indekset steget mere end 500 point eller 6,67 procent. Nasdaq steg med 97,49 point eller 6,50 procent mens Standard & Poors steg 6,92 procent.

Stigningen kommer på trods af en række nye dårlige amerikanske nøgletal. Kurshoppet forklares med, at mange investorer er gået på jagt efter aktier, som de mener er undervurderede - også i energisektoren og finansverdenen.

Det store kurshop kommer efter tre dage med markante kursfald og dystre prognoser for økonomien i både USA, Kina og Tyskland.

I USA steg antallet af ledige uventet stærkt. 516.000 amerikanere er blevet ledige alene i denne uge. Det er det højeste antal siden terrorangrebet den 11. september 2001. I sidste uge var stigningen kun på 32.000 personer. Det samlede antal ledige er nu nået op på 3,9 millioner.