Billigere el-priser på vej til forbrugerne

Et flertal i Folketinget er klar til at lade prisen på strøm falde markant for at få danskerne til at sænke deres samlede CO2-forbrug

De danske elforbrugere kan se frem til betydeligt billigere el. Et flertal i Folketinget er klar til at lade prisen på strøm falde markant for at få danskerne til at sænke deres samlede CO2-udledning. Forbrugerne skal belønnes for at bruge strøm om natten, og når vinden blæser. På de tidspunkter er strømmen mere miljørigtig, fordi størstedelen af strømmen kommer fra vindenergi, skriver Berlingske Tidende.

- Vi vil meget gerne være med til at skabe nogle bedre økonomiske incitamenter, så et mere intelligent elforbrug fremmes. I dag er der stort set ikke noget at spare ved at bruge el på de rigtige tidspunkter af døgnet. Det skal vi have lavet om på, siger Lars Chr. Lilleholt, klima og energiordfører hos Venstre, der foreslår, at afgifterne sænkes markant på de rigtige tidspunkter.

Han bakkes op af kollegerne Kim Mortensen fra Socialdemokraterne og Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, der endda gerne ser alle afgifter fjernet på de mest miljøvenlige tidspunkter.