Annonce:
Annonce:

Ulandskalender danner mode i USA

Idéen bag Børnenes Ulandskalender bliver nu kopieret i USA. Herhjemme har DR og Danida arbejdet sammen om kalenderen i 46 år

Annonce:
Følg Samfund

I 46 år har danske børn talt ned til juleaften og samtidig støttet Danidas nødhjælpsarbejde ved at købe Børnenes Ulandskalender. Julekalenderen har samtidig været knyttet tæt sammen med DR's årlige julekalender, hvor den traditionelle børnetime er skiftet ud med en 24 etaper lang juleføljeton.

Det danske forbillede danner nu mode i USA, hvor et selskab, der kalder sig The American Charity Calender, vil lave en amerikansk udgave.

Den fysiske amerikanske udgave af Børnenes Ulandskalender bliver tilknyttet en internet-tv-serie, der bærer titlen "Holiday TV". Hver dag vil man kunne se et nyt afsnit på YouTube. Pengene fra den amerikanske kalender går til organisationen Vitamin Angels, som kæmper for eliminere blindhed blandt børn via tilførsel af A-vitamin.

På et punkt adskiller den amerikanske ulandskalender sig dog fra den danske. Den har nemlig 25 låger, da amerikanerne først markerer julen den 25. december.

Siden starten i 1962 har danske børn hjulpet børn i Afrika, Latinamerika og Asien med cirka 145 millioner kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: