Annonce:
Annonce:

Gi’ en skærv til Island

Her kommer nødhjælpen. Ekstra Bladet har samlet ind til den kriseramte vulkanø, der er gået på røven i finanskrisen

Armeret med indsamlingsbøsser og iført islandske sweatere var Ekstra Bladets udsendte klar til mission Red Island.
Armeret med indsamlingsbøsser og iført islandske sweatere var Ekstra Bladets udsendte klar til mission Red Island.
Annonce:
Følg Samfund

Ekstra Bladet er vild med Björk, gejsere, varme kilder, heste i små størrelser og alt andet, der bare lugter en smule af vulkanø.

Derfor drog vi i går ud på en mission. Islands økonomi skulle reddes, og der blev derfor lynhurtigt arrangeret en indsamling til fordel for vore venner mod nord, som er hårdt ramt af den økonomiske krise.

Ekstra Bladet tog opstilling foran Magasin i København – et af symbolerne på det islandske finanseventyr, der nu er ved at blive et mareridt.

Gavmild islænding
Udstyret med indsamlingsbøsser og islandske sweatere, der kradser hårdere end nogen finanskrise, var vi klar til at brage igennem med det klare budskab: ’Giv en skærv, før Island bliver en saga blot’.

Annonce:

Viljen til at hjælpe ø-folket var dog langtfra entydig. Mens nogle danskere kategorisk nægtede at donere så meget som en udgået 25-øre, var andre hurtige til at dykke i pottemånen efter mønter.

Ud over en aggressiv Magasin-vagt blev Ekstra Bladets udsendte modtaget med smil og desuden en flot rekorddonation på hele 100 danske solide kroner. Giveren var dog selv islænding.

Efter en lille times indsamling vælger Ekstra Bladet at vende næsen mod den islandske ambassade for at aflevere indholdet af indsamlingsbøsserne til ambassadøren.

Desværre befinder topdiplomaten sig i New York og kan derfor ikke tage imod pengene, men vi er selvfølgelig velkommen til at komme forbi alligevel med den økonomiske indsprøjtning til vore nordiske brødre, lyder det fra en medarbejder over telefonen.

Ekstra Bladets reportere når lige akkurat frem, før ambassaden lukker. Her bliver vi modtaget af ambassadørens sekretær, Kristin Bonde. Hun smiler varmt til de to langskæggede journalister, som var vi et par af hendes landsmænd.

Annonce:

Ryger i statskassen
Kristin Bonde finder fluks en saks frem, så indsamlingsbøsserne kan blive klippet op. Mens pengene koncentreret bliver talt op, er spændingen nogenlunde lige så intens, som når Island møder Malta i fodbold.

320 kroner bliver udbyttet, og Kristin Bonde er lykkelig.

– Vi er meget glade for den indsats, I har ydet. Det er måske ikke helt nok til at redde den islandske økonomi, men det er tanken, der tæller, siger hun og forsikrer, at pengene ryger direkte i statskassen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: