Annonce:
Annonce:

IEA: Kloden bliver seks grader varmere

Det Internationale Energiagentur opfordrer verdens store lande til at indgå en stærk klimaaftale i København. Det er slut med billig olie, advarer agenturet

Annonce:
Følg Samfund

Hvis verden fortsætter med at forbruge fossil energi som nu, kan vi stå over for en global temperaturstigning på op mod seks grader i dette århundrede. Det ser allerede nu ud til at blive meget vanskeligt at overholde EU's mål om at begrænse opvarmningen til to grader celsius i gennemsnit.

De foruroligende meldinger kommer fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i rapporten World Energy Outlook 2008, der blev offentliggjort i dag. Rapporten fastslår, at tiden med billig olie er forbi, og at der også af hensyn til forsyningssikkerheden er behov for en kursændring. Ellers vil verden i 2030 have behov for ekstra olie svarende til seks gange Saudi-Arabiens nuværende produktion.

Energiagenturet opfordrer indtrængende verdens største magter - USA, Kina, Indien, EU og Rusland - til at indgå en stærk global klimaaftale på FN's topmøde i København i december 2009.

IEA forventer, at 26 procent af energiforbruget i 2030 bliver dækket af CO2-neutrale kilder mod 19 procent i 2006. Agenturet vurderer, at vandkraft, atomkraft, biomasse og CO2-lagring i undergrunden (kaldet CCS) vil vinde frem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: