Annonce:
Annonce:

13-årig siger nej tak til nyt hjerte

Hannah Jones fra England orker ikke at være patient mere - hun vil hjem og dø i fred, ro og værdighed, og nu har myndighederne givet hende lov til det

Den 13-årige Hannh Jones har overbevist myndighederne om, at hun ønsker at dø i fred frem for at få et nyt hjerte i en risikabel operation. (Foto: swns.com)
Den 13-årige Hannh Jones har overbevist myndighederne om, at hun ønsker at dø i fred frem for at få et nyt hjerte i en risikabel operation. (Foto: swns.com)
Annonce:
Følg Samfund

13-årige Hannah fik leukæmi, da hun var fem år. Behandlingerne var hårde, og værst: De efterlod et hul i Hannahs hjerte, som i dag ikke har kapacitet til at pumpe blodet rundt i teenagekroppen.

Derfor havde lægerne tænkt sig at indoperere et nyt hjerte i pigen fra Hereford i England. Nok ville operationen være risikabel, og nok skulle Hannah efter en operation have medicin resten af sine dage, men lægernes professionelle pligt til at prøve at redde liv sagde dem alligevel, at operationen burde forsøges.

Seks måneder at leve i
Men Hannah sagde nej! Hun orker ikke mere hospital, hun vil ikke tage chancen med den risikable operation og udsigten til aligevel at være patient resten af livet på medicin, som oven i købet kan øge risikoen for nyt udbrud af leukæmi.

Annonce:

Selv om hun allerede i sommeren sidste år fik at vide, at hun nok kun havde seks måneder tilbage at leve i, foretrækker den 13-årige storesøster til Oliver på 11, Lucy på 10 og Phoebe på fire år at komme hjem og forberede en værdig død.

Hendes forældre, revisor Andrew og sygeplejerske Kirsty, støtter deres ældste datter. De har indstillet sig på, at hun snart skal dø, og håber blot, at familien får lov at holde jul med storesøster.

Trussel om tvangsfjernelse
I fredags var det derfor et chok for Andrew at få at vide i telefonen, at Burmingham Børnehospital var ved at forberede en anmodning til myndighederne om at få Hannah tvangsfjernet med henblik på operation. Baggrunden for fjernelsen skulle være, at forældrene modsatte sig behandling af datteren.

Andrew fik dog overbevist myndighederne om, at de burde tale med Hannah selv om sagen. Og efter samtale med en medarbejder fra børneværnet slipper Hannah for operationen.

Annonce:

- Jeg ved ikke, hvad Hannah sagde i den samtale. Men det må have været stært nok til, at nogen højt oppe i systemet erkendte, at hun har ret, siger Andrew Jones ifølge en række britiske medier.

Drømmerejse til Disney World i fare
Hannahs forældre mener, at en vikarierende læge, som ikke kendte den unge patients baggrund, alarmerede sundhedsmyndighederne, da Hannah nægtede at modtage medicin, som kunne forberede en hjertetransplantation.

I sidste uge var Hannah aktuel i engelske medier, fordi hun og familien måtte se en drømmerejse til Disney World fortone sig i det fjerne, fordi Hannah er for syg til, at nogen vil forsikre hende på rejsen.

Familien er udvalgt af en velgørende fond til turen, som i alt 40 familier med meget syge børn får tilbudt. Omtalen kan hjælpe til at få samlet penge nok til at sikre familien den sidste store, fælles oplevelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: