Lego anker dom fra EU

I en foreløbig afgørelse har Lego tabt strid med den canadiske konkurrent Mega Brands om brug af Legos grundlæggende klods med otte dupper.

Europas største legetøjsproducent Lego tabte i dag ved EF-Domstolen i Luxembourg en strid om varemærkeeneret til et af koncernens vigtigste produkter - den grundlæggende og traditionelle røde Lego-klods med otte "knubs" - otte dupper.

- Vi er naturligvis skuffede, men forventer helt sikkert at dommen bliver anket til rettens anden instans, siger kommunikationschef Charlotte Simonsen fra Lego til Ritzau.

Hun understreger, at afgørelsen overhovedet ikke får betydning for Legos eller f.eks. den canadiske konkurrent Mega Brands konkurrenters fortsatte produktion af klodser m.v.

En normal Lego-8'er med de otte dupper gør det muligt at bygge al ting sammen med alt andet i Lego-universet, og det har den canadiske konkurrent, Mega Brands, for længst fundet ud af.

Ved EF-Domstolen har Lego forsøgt at få varemærkeeneret til en såkaldt tre-dimensionel brug af den velkendte klods i reklamer m.v.