Annonce:
Annonce:

Ny præsident vil flytte hele sit land

Maldivernes nye præsident går med flytteplaner for hele landet. Stigende vandstand truer ferieparadiset, der skal reddes af flytning

Maldiverne - i fare for at forsvinde.
Maldiverne - i fare for at forsvinde.
Annonce:
Følg Samfund

Mohamed Nasheed, nyvalgt præsident i Maldiverne, der blev indsat i dag, har nok at tage fat på. Men først og fremmest leder han efter et nyt sted at bo - for alle ørigets 250.000 indbyggere.

Nationen trues nemlig af den globale opvarmning, og klimaforskere regner med, at en stor del af atollerne - små koraløer - vil forsvinde indenfor de nærmeste 30-50 år, når vandstanden stiger.

De fleste af næsten 1200 øer er under 1,5 meter over havoverfladen, så der er ingen steder at flygte hen, hvis verdenshavene stiger så meget som forudsagt.

Præsidenten i turistparadiset vil nu sætte nogle af de milliarder, som turisterne lægger i landet, til side til nye landområder.

- Vi vil investere i land. Vi vil ikke ende med at bo i flygtningelejre, hvis det værste skulle ske, siger Nasheed til CNN.

IFølge CNN har nationen set på områder ejet af Sri Lanka og Indien, fordi de lande har lignende klima og kultur. Men også australske områder er i spil på grund af de store ledige landområder.

Koralrevsfisk
Fælles for hele Maldiverne er et ypperligt maritimt liv, ja, måske det mest uovertrufne i verden. Stort set samtlige koraller er intakte og dermed den tilhørende fauna.

Mere end tre fjerdedele af samtlige verdens koralrevsfisk lever her.

Totalt optager øernes landområde kun 300 kvadratkilometer. Altså omtrent halvdelen af Bornholm.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: