Kommune siger ja til dyrehave

Vejen Kommune vil ikke lægge hindringer i vejen for lego-arvings planer om Danmarks største dyrehave. Alligevel er sagen langt fra slut endnu

Lego-arving Sofie Kirk Kristiansen kom tirsdag aften et skridt nærmere sit store ønske om at lave Danmarks største dyrehave. Det skete, da 23 ud af 26 medlemmer af byrådet i Vejen ligesom Skov- og Naturstyrelsen nikkede ja til planerne om at indhegne 1400 hektar af Klelund Plantage og gøre det til en dyrehave.

Alligevel er sagen om Danmarks største dyrehave langt fra slut. Danmarks Naturfredningsforening truer med at indbringe sagen for Naturklagenævnet.

- For os er sagen principiel og kan påvirke en lang række andre sager, der står på spring rundt om i landet. Med mindre der sker afgørende ændringer i projektets udformning, vil vi indbringe sagen for Naturklagenævnet, siger vicepræsident Poul Hald fra Danmarks Naturfredningsforening.

Naturfredningsforeningen bryder sig ikke om, at legoarvingen vil sætte 18 kilometer hegn op og holde blandt andet kronvildt inden for hegnet.