Trængte ind i NASA - slap med advarsel

Rumænsk hacker, der trængte ind i NASA's computere, slap med betinget dom i sit hjemland. Står til over 50 års fængsel i USA

Det er allerede blevet en dyr forretnig for hackeren at trænge ind i NASA's computere. Og bliver han dømt i USA risikerer han en langvarig fængselsdom. (Arkivfoto: Martin Zakora)
Det er allerede blevet en dyr forretnig for hackeren at trænge ind i NASA's computere. Og bliver han dømt i USA risikerer han en langvarig fængselsdom. (Arkivfoto: Martin Zakora)
Følg Samfund

En rumænsk hacker slap med en advarsel og et stort erstatningskrav, da han ved en domstol i sit hjemland mandag blev kendt skyldig i at have hacket sig ind i computere tilhørende den amerikanske flåde, det amerikanske energiministerium samt USA's rumfartsorganisation, NASA.

Hackeren, den 28-årige Victor Faur, blev idømt en betinget dom på 16 måneders fængsel, men skal samtidig af med en erstatning på næsten 1,4 millioner kroner, hvilket er sin sag at skrabe sammen i et fattigt land som Rumænien.

Faur sad foran computeren i sit hjem i byen Arad, da det lykkedes ham at trænge ind hos NASA og de øvrige.

- Jeg gjorde det alene for at påpege fejl i systemet - jeg ødelagde ikke noget, forsvarede Faur sig i retten.

Han overvejer at appellere dommen.

I USA er han tiltalt for ni lovovertrædelser og risikerer op til 54 års fængsel. De amerikanske oplyste i 2006, at anklagemyndigheden ville afvente udfaldet af sagen i Rumænien.

I USA mener man, at Faur er leder af hackergruppen 'WhiteHat Team', hvis fremmeste mål det er at hacke sig ind i computere fra offentlige myndigheder i USA, fordi de anses for nogle af de sikreste i verden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby