Annonce:
Annonce:

Dansk skib stadig i piraters magt

Besætning og rederi kan nu blot vente på, at piraterne fremsætter deres krav efter kapringen af fragtskibet "Arktis Future" ud for Somalias kyst

Annonce:
Følg Samfund

Besætningen på det kaprede danske fragtskib 'Arktis Future' har det godt, men ellers er det intet nyt fra fartøjet, der fredag blev bordet af pirater ud for Somalias kyst.

Det oplyser direktør Per Gullestrup, Clipper Projects, som administrerer skibet for et rederi på Bahamas. Mandskabet udgøres af 11 russere, en georgier og en ester, og der er ingen danskere om bord.

- Vi fik lørdag eftermiddag bekræftet fra kaptajnen, at besætningen har det godt, og alle pårørende er underrettet, siger Per Gullestrup.

Skibet var med en last stål på vej til Malaysia, da det blev angrebet af piraterne. Mandskabet nåede at sende en alarm til rederiet, der nu blot kan vente på et udspil fra sørøverne.

Søværnets Operative Kommando mener ikke, at kapringen er en sag for danske myndigheder, da skibet sejler under Bahamas-flag. Det danske krigsskib 'Absalon', som patruljerer i de piratplagede farvande i Aden Bugten, vil derfor heller ikke gå i aktion.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: