Annonce:
Annonce:

Sådan truer vi hinanden

Når blot man er anonym, er der ingen grænser for danskernes ønske om at håne og true andre på skrift - nu ser 100 mere eller mindre ubehjælpsomt skrevet trusselsbreve dagens lys

Trusselsbrev fra et røveriforsøg - er blot et af cirka hundrede trusselsbreve samlet i ny bog. (Foto: Peoples Press)
Trusselsbrev fra et røveriforsøg - er blot et af cirka hundrede trusselsbreve samlet i ny bog. (Foto: Peoples Press)
Annonce:
Følg Samfund

'Jeg er bankrøver - jeg kræver at få udleveret 2 millioner kr. Hvis ikke jeg får mit ønske opfyldt, vil jeg gå til angreb med mit nyslebede søm! P.S Det er forbudt at skrige'.

Ovenstående trusselsbrev fra et røveriforsøg fra 1997 er blot et af cirka 100 trusselsbreve, der fra i dag ser dagens lys i en ny bog.

Forfatterne har samlet danske trusselsbreve fra politiets arkiver, og det er en perlerække af vel-udtænkte modbydeligheder - ofte skrevet ubehjælpsomt og med en del stavefejl.

Voldtager jeres diriktør
'Giv mig 100000 - eller jeg voldtager jeres diriktør', stod der for eksempel på et brev efterladt i en bank af en røver, der åbenbart havde mistet modet til at fuldbyrde sin forbrydelse.

Men bogen rummer også trusselsbreve sendt til private personer, der har blandet sig i den offentlige debat, kendte folk - og folk, som bare har gjort sig upopulære hos andre.

Brevene er i bogen vist som originaler med en forklarende tekst om baggrunden for den mere eller mindre ubehjælpsomme trussel og det er underholdende læsning.

Forfatterne Robin Engelhardt og Christian Lunds bog ’Jeg er bevæbnet og har tømmermænd’ udkommer i dag på forlaget Peoples Press.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: