Lego-arving får dyrepark trods protester

Lego-datter Sofie Kirk-Kristiansen vil have en 1400 stor dyrepark, selvom protesterne regner ned over hende fra nær og fjern

Det er nu så godt som sikkert, at Lego-datter Sofie Kirk-Kristiansen kan begynde at slå pæle om 1400 hektar hede og plantage ved Klelund. Det skriver JydskeVestkysten.

Og der bliver ingen nye klagemuligheder over hegnet, som ellers har bragt sindene i kog hos Danmarks Jægerforbund, naboer og naturfredningsforeningen.

Et stykke finurlig jura har nemlig snydt alle modstanderne af den store hegning.

- Jeg kan ikke se, at vi har nogen klagemulighed, hvis byrådet vælger ikke at behandle sagen efter naturbeskyttelsesloven.

- Vi kan jo ikke klage over noget, som politikerne ikke har behandlet. Den sag er tabt, siger Nora Skjernaa Hansen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Hendes vurdering deles af talsmanden for Sofie Kirk-Kristiansen, Asger Olsen.

Også i Vejen Kommune bekræfter politikerne, at byrådet vil afstå fra at behandle sagen efter naturbeskyttelsesloven. Og dermed fjerner byrådet alle muligheder for at klage kan over planerne.

- Jeg vil blive meget overrasket, hvis holdningen i byrådet er anderledes, end den var i udvalget. Økonomiudvalget har også lige sagt ja til projektet, siger Frank Schmidt-Hansen (K), formand for teknik- og miljøudvalget i Vejen.

Hverken naboerne til det kommende hegn, Jægerforbundet eller Naturfredningsforeningen har haft mulighed for at klage under forløbet.

Sofie Kirk-Kristiansen har allerede annonceret, at hun og hendes mand holder orienteringsmøde om planerne 12. november på Hovborg Kro. Det er dagen efter, byrådet i Vejen Kommune træder sammen. Dyrehaven kan efter forventningerne være klar inden 2010.

Selv ønsker Sofie Kirk-Kristiansen ikke at tale med JydskeVestkysten.