Annonce:
Annonce:

Storstrejke truer hospitaler

Portørstrejke på Amager Hospital forventes at brede sig til hovedstads-hospitaler, hvis ikke en fyringstrussel mod tillidsrepræsentant trækkes tilbage

Mange sygesenge på Amager Hospital står stille, mens portørerne har nedlagt arbejdet. (Foto: colourbox)
Mange sygesenge på Amager Hospital står stille, mens portørerne har nedlagt arbejdet. (Foto: colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Sygehusportørerne på Amager Hospital har nedlagt arbejdet i protest mod, at deres tillidsmand er blevet truet med fyring. Er konflikten ikke løst i morgen formiddag, forventes strejken at brede sig til de øvrige hospitaler i Region Hovedstaden.

Portørerne gik hjem allerede i går, og i dag har der været sympatitilkendegivelser i form af faglige møder og kortvarige strejker på blandt andet Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

For sen sygemelding
Portørernes tillidsmand er angiveligt blevet truet med fyring, fordi han meldte sig syg for sent - altså efter arbejdstidens begyndelse. I følge ekstrabladet.dk's oplysninger har han i forvejen en skriftlig advarsel.

– Det kan undre os, at ledelsen af et hospital, som er sat i verden for at behandle de syge, kan have så lidt forståelse for en ansat, der bliver syg, siger portørerne på Rigshospitalet i en udtalelse.

Annonce:

Her har portørerne aftalt nyt fagligt møde i morgen kl. 10.

– Portørerne ser meget alvorligt på denne sag, som de betragter som en grov krænkelse af deres tillidsmandsinstitution. De har nu givet ledelsen en mulighed for at trække sagen tilbage, og det er den besked de forventer at få på mødet i morgen, siger fællestillidsmand Jens Anker på Rigshospitalet.

Nødberedskab er oprettet
På Amager Hospital bekræfter informationschef Lisbeth Dybdahl, at man har indledt det, der teknisk hedder en påtænkt afskedigelse af tillidsrepræsentanten, men vil ikke komme ind på baggrunden for sagen.

For øjeblikket forhandler man med portørernes fagforening FOA for at finde en løsning på problemet.

Strejken er er på et fællesmøde erklæret overenskomststridig, og hvis ikke arbejdet genoptages i morgen, vil den blive indbragt for arbejdsretten som en hastesag.

Annonce:

Der er oprettet nødberedskab som under forårets storkonflikt, og ledelsen på Amager Hospital oplyser, at man derfor endnu ikke har oplevet gener af strejken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: