Nazi-Søren slipper for straf

Søren Kam går fri i sag om røveri af liste over jøder. Statsadvokaten har besluttet, at efterforskningen af den tidligere nazist, skal indstilles

Den tidligere SS'er Søren Kam skal ikke retsforfølges for under besættelsen at have røvet en liste med jøder i Danmark. Statsadvokaten for København har besluttet, at efterforskningen  indstilles. (Foto: Johnny Frederiksen)
Den tidligere SS'er Søren Kam skal ikke retsforfølges for under besættelsen at have røvet en liste med jøder i Danmark. Statsadvokaten for København har besluttet, at efterforskningen indstilles. (Foto: Johnny Frederiksen)

Den tidligere SS'er Søren Kam skal ikke retsforfølges for under besættelsen at have røvet en liste med jøder i Danmark. Statsadvokaten for København har netop besluttet, at efterforskningen skal indstilles.

Der er ikke grund til at tro, at den nu 87-årige Søren Kam har begået det strafbare forhold, lyder konklusionen fra statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Det var Simon Wiesenthal Centret og Mosaisk Trossamfund, der havde anmeldt Søren Kam, som i mange år har boet i Tyskland. Røveriet skete i 1943.

Statsadvokaten oplyser til Ritzau, at politiet i efterforskningen blandt andet har sammenlignet en håndskreven liste over jøderne med Søren Kams håndskrift, og at denne undersøgelse ikke peger på ham.