Norge pumper milliarder i Island

I Norge bakker både politikere og befolkning op om endnu et milliardlån til de trængte islandske naboer. - Blod er tykkere end vand, lyder det fra nordmændene

Hvad Danmark ikke har haft lyst til, vil nordmændene nu gøre. Stortinget i Norge bakker entusiastisk op om endnu et lån til Island på 3,5 milliarder kroner, selvom det ikke er sikkert, at penge nogensinde bliver betalt tilbage.

- Der er altid en vis risiko ved denne type lån, men det er naturligt at stille op for et broderfolk, siger Høyres finanspolitiske ordfører, Jan Tore Sanner.

Lederen af Senterpartiet Liv Signe Navarsete frygter ikke, at pengene går tabt.

- Dette er et lån, indtil det modsatte er bevist. Vi er så optimistiske, at vi regner med, at Island vil være i stand til at få sin økonomi på fode igen, understreger hun.

- Blod er tykkere end vand. At hjælpe Island i en vanskelig situation giver kraftig genklang i hele befolkningen, siger Kristeligt Folkepartis finanspolitiske ordfører Hans Olav Syversen.

Islands statsminister glæder sig over nordmændenes gestus.

- Jeg er imponeret over den solide støtte, vi har fået fra Norge og det norske folk i den sidste tid. Det har varmet mig og mine landsmænd, siger statsminister Geir Haarde.