Fyret for Facebook-kommentar

13 ansatte hos flyselskabet Virgin Atlantic er blevet fyret, fordi de kritiserede firmaet og deres passagerer

Virgin Atlantic vil ikke finde sig i, at deres ansatte kritiserede både firma og passagerer på Facebook. (Foto: Virgin Atlantic)
Virgin Atlantic vil ikke finde sig i, at deres ansatte kritiserede både firma og passagerer på Facebook. (Foto: Virgin Atlantic)

Hvis du tror, du kan tillade dig at skrive hvad som helst på din egen, private Facebook-profil, må du tro om. I hvert fald hvis du arbejder hos flyselskabet Virgin Atlantic.

Her er 13 ansatte netop blevet fyret, fordi de på Facebook har skrevet om deres arbejdsgiver - i lidet flatterende vendinger.

De 13 var ansat på flyselskabets ruter fra London-lufthavnen Gatwick, og på Facebook skrev de blandt andet, at flyene var fyldt med kakerlakker, og at nogle jetmotorer var blevet udskiftet fire gange på et år.

Samtidig kaldte de flyselskabets passagerer for en samling tabere.

Det fik Virgin Atlantic til at reagere. I en meddelelse forklarer flyselskabet:

"Virgin Atlantic bekræfter, at 13 kabineansatte forlader firmaet efter at have brudt reglerne for almindelig opførsel. Efter en grundig efterforskning har vi klarlagt, at de 13 deltog i en diskussion på netværksstedet Facebook, som bragte firmaet i miskredit og fornæmede nogle af vore passagerer.

Det er umuligt for disse kabineansatte at opretholde vores høje standarder for kundeservice, hvis de har sådanne meninger."

En talsmand for Virgin Atlantic uddybede efterfølgende sagen til BBC:

- Der er ingen grund til at bruge Facebook som et internt firma-diskussionsforum, hvor man kan kritisere de passagerer, der i sidste ende betaler ens løn.