Annonce:
Annonce:

Hertuginde Fergie i unåde i Tyrkiet

Hertuginden af York, Sarah Ferguson, har bragt den tyrkiske kvindeminister i raseri - Sarah har uden tilladelse besøgt og kritiseret børnehjem

Hertuginden af York, Sarah Ferguson - også kendt som Fergie - er intenst optaget af velgørende arbejde for især børn og unge. Her  taler hun med den kræftsyge Nadya under et besøg på Teenage Cancer Unit på et hospital i Leeds i oktober. (Foto: Getty Images)
Hertuginden af York, Sarah Ferguson - også kendt som Fergie - er intenst optaget af velgørende arbejde for især børn og unge. Her taler hun med den kræftsyge Nadya under et besøg på Teenage Cancer Unit på et hospital i Leeds i oktober. (Foto: Getty Images)
Annonce:
Følg Samfund

Tyrkiets kvindeminister langede i dag i bitre vendinger ud efter den britiske hertuginde af York, Sarah Ferguson.

Fergie har uden tilladelse besøgt flere kommunale børnehjem i Tyrkiet og i et britisk tv-program kritiseret forholdene på hjemmene.

Minister for kvinders anliggende, Nimet Cubukcu, siger, at hertugindens besøg - uden tilladelse - på børnehjem i Tyrkiet og hendes kritik har skadet de diplomatiske forbindelser mellem Tyrkiet og Storbritannien.

Kommer i britisk tv i denne uge
Udsendelsen vises senere på ugen på britisk tv.

- Det er klart, at Sarah Ferguson havde negative hensigter. Hendes kritiske kommentarer skader Tyrkiets muligheder i forhandlinger om optagelse i EU, siger Nimet Cubukcu.

Sarah Ferguson siger i udsendelsen, at forholdene på i børnehjemmene er 'afskyelige', og hun opfordrer turister til ikke at rejse til landet.

Annonce:

Den tyrkiske minister er også vred over, at Sarah Ferguson skjulte sin identitet med tørklæder og bluffede sig til adgang til børnehjem i Istanbul og hovedstaden Ankara.

Beundret og berygtet
Den 49-årige Sarah Ferguson var fra 1986 til 1996 gift med dronning Elizabeths næstældste søn, prins Andrew. Ved skilsmissen havde de været separeret i fire år. Sammen har de døtrene Beatrice, 20, og Eugenie, 18 år. I august i år var Fergie inviteret på ferie på dronningens skotske slot, Balmoral, i forbindelse med Beatrices fødselsdag - et gennembrud i det ellers dybfrosne forhold til eks-svigerfamilien.

I al sin tid i den britiske kongefamilie var den runde, rødhårede Fergie beundret og berygtet - efter smag - for sin ligefremme og livskraftige måde at være på.

Sarah Ferguson er involveret i adskillige velgørenhedsorganisationer, særlig med børns vilkår som område.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: