Byråd langer ud til højre og venstre

Byrådsflertal i Århus skælder ud på højreorienterede for voldeligt overfald og klandrer venstreorienterede for at hamstre slagvåben.

Antiracistisk Netværk vil gerne have smilet tilbage til Århus. Tilsyneladende synes byrådet ikke, at der er noget at grine ad. (Foto: Claus Bonnerup)
Antiracistisk Netværk vil gerne have smilet tilbage til Århus. Tilsyneladende synes byrådet ikke, at der er noget at grine ad. (Foto: Claus Bonnerup)

Et stort flertal i Århus Byråd fordømte mandag i en erklæring et voldeligt overfald i weekenden på en talsmand for byens venstreorienterede Antiracistiske Netværk.

Unge fra byens venstreorienterede miljø har længe ligget i slagsmål med en højreorienteret gruppe tilhængere af fodboldklubben AGF, de såkaldte White Pride. Og det var dem, der stod bag, mener de venstreorienterede.

Våben i aktivitetshus
Byrådsflertallet kaldte det dog samtidigt uacceptabelt, at venstreorienterede unge, som holder til i det kommunale aktivitetssted, Huset, i sidste uge blev grebet i at opbevare flere slagvåben og en enkelt kniv. Området ved Huset har flere gange været slagmark for voldelige sammenstød mellem de to grupper.

- Det er partiernes opfattelse, at en lille gruppe unge står bag den uro, der for tiden præger området. Partierne vil ikke tillade, at denne lille gruppe får held til at ødelægge de aktiviteter, der på fuldt lovligt vis og efter aftale med kommunen foregår i Huset, skriver Socialdemokraterne, Venstre, De Radikale, SF og Enhedslisten.