Frimurere i bittert retsopgør om fup

Opgøret efter den spektakulære fupfrimurer William Green ender nu i retten. To af frimurerlaugets tidligere mestre har sagsøgt Den Danske Frimurerorden

Der plejer at være dyb fortrolighed og alt, hvad der sker bag frimurerlogens bombastiske facade. Men nu bliver et opgør rullet op i retten. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
Der plejer at være dyb fortrolighed og alt, hvad der sker bag frimurerlogens bombastiske facade. Men nu bliver et opgør rullet op i retten. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
Følg Samfund

Iført kjole og hvidt, ridderkors og en yderst velsmurt tunge fuppede en nordmand sig for to år siden til tops i den hemmelighedsfulde danske frimurerloge. Opgøret efter fupnummeret har skabt så bitter strid blandt frimurerne, at de nu mødes i Københavns Byret i en enestående sag for de ellers diskrete logebrødre.

De to tidligere laugsmestre Oscar Lessing og Erik Gaarde Jensen er så utilfredse med at være blevet smidt ud af frimurerlogen for deres håndtering af sagen om fupbroderen William Green, at de har lagt sag an mod Den Danske Frimurerorden. Dermed er striden mellem lederne af de to store frimurerloger herhjemme - Den Danske Frimurer Orden og Det Danske Frimurerlaug - brudt ud i lys lue.

Oscar Lessing og Erik Gaarde Jensen var begge ledende medlemmer af Det Danske Frimurerlaug, da lauget blev infiltreret af den falske logebror. Håndteringen af fupsagen førte senere til, at stormesteren i frimurerordenen udstødte dem. Dermed brød han årtiers tradition for, at laugsledelsen suverænt tager sig af interne sager. Det er den beslutning, som de to tidligere laugsmestre vil have retten til at omgøre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller