Bruger millioner på rådhus-luksus

Overborgmesteren sætter mødelokaler i stand for millioner - og udskyder renovering af nedslidte skoler

- Jeg vedligeholder byens kulturskatte, forklarer Ritt Bjerregaard. (Foto: Jens Dresling)
- Jeg vedligeholder byens kulturskatte, forklarer Ritt Bjerregaard. (Foto: Jens Dresling)

Mens de københavnske skolebørn må tage til takke med uhumske toiletter og fuldstændig nedslidte idrætsanlæg, bruger kommunens politikere med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) i spidsen millioner på at omgive sig med luksus.

Bjerregaard og co. bruger lige nu fem millioner kroner på at sætte fire mødelokaler i stand på det ellers i forvejen imponerende rådhus. Og de nøjes ikke med lidt maling. Lokalerne bliver fyldt op med luksuøse designer-møbler, dyre tæpper og det allernyeste it-udstyr.

Det viser en række dokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Særligt fint
Netop det lokale, som bruges af kommunens økonomiudvalg, hvor Ritt Bjerregaard er formand, og hvor de andre borgmestre også har sæde, skal være noget helt særligt, fremgår det af papirerne.

- Rummet må meget gerne være mere eksklusivt indrettet end de andre møderum, hedder det i økonomiforvaltningens krav til arkitekterne.

Ekstra Bladet erfarer, at Ritt Bjerregaard har været inde over alle detaljerne. Hun har bestemt alt lige fra, hvordan tæppet skal se ud, til de specialdesignede stole fra Fritz Hansen, der er kendt for sine eksklusive møbelklassikere.

Virker vanvittigt
Renoveringen af mødelokalerne er efter indstilling fra Ritt Bjerregaards økonomiforvaltning.

Samtidig med at politikerne har bevilget store million-tilskud til mødelokalerne, har de udskudt renoveringen af hovedstadens nedslidte skoler og idrætsanlæg på grund af regeringens anlægsloft.

– Jeg kender ikke den konkrete sag, men det virker vanvittigt at bruge penge på mødelokaler på rådhuset, når toiletterne på skolerne er uhumske, og vi mangler daginstitutioner, siger en af Ritt Bjerregaards partifæller i børne- og ungdomsudvalget, Jette Bergenholz Bautrup.