Tog sit liv af frygt for armageddon

16-årig indisk pige begik selvmord af frygt for jordens undergang i forbindelse med forsøg i Schweiz på at genskabe Big Bang i miniformat

I CERN jublede forskerne over de første vellykkede test. I Indien tog en pige sit liv af frygt for jordens undergang. (Foto: AP)
I CERN jublede forskerne over de første vellykkede test. I Indien tog en pige sit liv af frygt for jordens undergang. (Foto: AP)

En 16-årig indisk pige har begået selvmord fordi hun blev traumatiseret af historier i medierne om, at Big Bang-eksperimentet i atomforskningscenteret CERN uden for Genève ville betyde jordens undergang, rapporterer Reuters.

Den 16-årige Chayya, der kom fra provinsen Madhya Pradesh, drak insektgift og døde på hospitalet uden at være kommet til bevidsthed.

Hendes far Biharilal forklarer om den tragiske hændelse:

- I de seneste dage, har der været flere historier i indiske medier om, at verden kunne gå under på grund af eksperimentet i CERN, og Chayya har været meget bange. Jeg og andre familiemedlemmer har prøvet at aflede hendes opmærksomhed fra historierne og forklarede hende, at hun ikke skulle bekymre sig, men desværre var det forgæves, siger Biharilal.

Eksperimentet i CERN har - godt hjulpet af lokale medier - været årsag til frygt flere steder i Indien.

I det østlige Indien har der de sidste dage været stor søgning til templer hvor folk har bedt en bøn af frygt for armageddon, og mange har - ifølge Reuters - spist deres livretter, i den tro, at det næste måltid kunne være deres sidste.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen