Christian IV's berømte børsbygning sat til salg

De historiske lokaler blev sidst solgt for 70.000 rigsdaler. Nu er prisen et trecifret millionbeløb

En af de ældste og mest berømte bygninger i København skal for første gang i over 150 år have en ny ejer.

Børsen på Slotsholmen i hovedstaden bliver nu sat til salg af Dansk Erhverv, som ejer det nationale klenodie.

Det er ejendomsselskabet Sadolin og Albæk, der står for salget, og her forventer man at få et trecifret millionbeløb for den gamle bygning, der blev opført i 1620'erne af Christian IV. Det skriver Børsen.

Ejendomsselskabet har allerede sendt følere ud til oplagte danske investorer som for eksempel staten, men markedsføringen uden for Danmarks grænser er også i fuld gang.

- Vi kontakter en ganske lang liste af internationale investorer, som vi tror, kan have en interesse. Og det er jo svært. Mange af dem vil nok sige nej tak, det er for komplekst, siger Peter Winther, administrerende direktør og partner i Sadolin og Albæk, til avisen.

- Det er jo ikke sådan, at man ved lige præcis, hvor den rigtige investor er, så vi går ganske bredt ud for at afdække markedet globalt, tilføjer han.

Sidst børsbygningen skiftede hænder var helt tilbage i 1857, hvor de historiske lokaler gik for 70.000 rigsdaler til Grosser-Societetet.

Børsbygningen ejes i dag af Dansk Erhverv, som blev dannet ved en fusion af det tidligere Handelskammer og Dansk Handel & Service i 2007.

Helt op til 1974 var bygningen hjemsted for Københavns Fondsbørs.

Dansk Erhverv går først og fremmest efter en god pris på bygningen med det kendte dragespir og kobbertag, men kræver også respekt for den historiske bygning hos den nye ejer.

- Vi sælger til den, der byder mest. Det er meget enkelt. Og det vil være det eneste rigtige over for en bygning, som altid har været et handelshus, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Børsen.

- Vi har ikke noget imod grillbarer, men det er ikke det formål, vi ønsker at sælge den til, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer