Annonce:
Annonce:

Døde heste i kø foran løveburet

Odense Zoo bliver kimet ned af folk, der vil donere ponyer til sultne rovdyr

Annonce:
Følg Samfund

Det er blevet populært at donere sin gamle, udtjente hest til sultne løver. Faktisk så populært, at telefonerne i Odense Zoo har kimet, siden Ekstra Bladet midt i juli skrev, at haven fodrer sine rovdyr med rideskoleponyer og andre heste fra lokalområdet.

– Vi får to opkald om dagen, og det har vi fået, lige siden jeres artikler var i avisen. Men nu har vi ikke mere plads i fryseren, så vi beder de hesteejere, der blot overvejer at lade deres hest dø, om at holde liv i dem et par uger endnu.

– Til andre må vi desværre sige nej tak, fordi vi ikke kan aftage så mange heste, siger Anne Høyby, der er kommunikationsmedarbejder i Odense Zoo.

– Ejerne ringer og siger, at det er dejligt, at de kan komme af med deres heste til andet end kød- og benmel, siger hun.

I samme periode har Odense Zoo dog også fået masser af e-mails fra mindreårige hestepiger, der sværger, at de har sat deres ben i zoo for sidste gang. De kan forstå, at man fodrer med svin og køer – men ikke med heste.

– Til dem forklarer vi, at for os er et dyr et dyr. Og når det har haft et langt, godt liv, bruger vi det på bedst mulige måde, siger Anne Høyby.

Strikse regler
Løveflokken får mad en gang om ugen og spiser, hvad der svarer til en stor pony. Dertil bruger Odense Zoo mindre kødlunser til den enlige tiger og havens øvrige rovdyr.

Ud over at det fedtfattige hestekød er godt for løverne, er det også nemmere at fodre med, fordi der ikke er samme strikse regler for hestekød som for slagtning af kvæg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: