Annonce:
Annonce:

Forsvaret må skyde på majsmarker

Nu bliver der alligevel fundet et område ved Oksbøl, hvor forsvaret kan plante majs, hvori danske soldater kan øve sig i at skyde talibankrigere

Annonce:
Følg Samfund

Danske soldater får nu alligevel mulighed for at gennemføre skydeøvelser i majsmarker herhjemme, så de er bedre rustet til at jagte talibankrigere i Afghanistan. Ifølge miljøminister Troels Lund Poulsen (V) kan der sagtens findes et stykke jord ved Oksbøl-lejren, hvor der kan plantes majs.

- Jeg har taget kontakt til Miljøcenter Ribe, og her ser man ingen problemer i at finde 100 gange 100 meter, hvor forsvaret kan plante majs, så danske soldater får de bedste træningsbetingelser, inden de bliver sendt til Afghanistan, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.

Miljøregler har angiveligt spændt ben for, at forsvaret kunne få så realistisk et øvelsesområde som muligt. Chefen for Hærens Kampskole, Lars Møller, har foreløbig ventet et år på en tilladelse til at plante majs på øvelsesområdet.

- Vi risikerer at få soldater slået ihjel, fordi nogen vil passe på fuglen tinksmeden et eller andet sted, siger han.

Majs præger den såkaldt grønne zone i Afghanistan, hvor danske soldater det seneste år har patruljeret. 12 soldater er døde, efter at Danmark begyndte at operere i området.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: